donderdag 15 mei 2008

Moslimhomo's uit de Strop


Zes Amsterdamse homoseksuele jongeren met een islamitische achtergrond moesten vorig jaar wegens hun seksuele geaardheid onderduiken voor onder andere hun eigen familieleden. Het project "Veilige Haven", dat deze jongeren sinds 2005 te hulp schiet, was de reddende engel.
 Dat maakte de gemeente Amsterdam deze week bekend. In totaal stonden medewerkers van Veilige Haven 41 jongeren bij in 2007, allicht het topje van de ijsberg. Zij kregen psychosociale hulp, kwamen gewoon eens over hun problemen praten of werden geholpen onder te duiken.



Volgens een woordvoerder heeft het project echter zijn maximale capaciteit bereikt. Medewerkers kunnen in principe iedereen helpen die zich meldt. Het is echter niet altijd mogelijk om elke jongere intensief te begeleiden, bijvoorbeeld op school of het regelen van een vaste verblijfplaats.



"Veilige Haven" is een project dat best ook navolging krijgt in België, want het probleem is hier net zo groot als in Nederland. En hoe meer islam, hoe groter het probleem. Tot we in toestanden geraken zoals in Iran (FOTO), waar jonge mensen zonder boe of bah worden opgeknoopt gewoon omdat ze als homo zijn geboren.

Double Standards

Double Standards

Waiting for the Sequel...